Over Omega 3 Visolie
Omega 3 visolie is een stof die voorkomt in het lichaam van vissen. Het eten van verse vis wordt echter niet meer aangeraden. Het kwikgehalte dat tegenwoordig in bijna alle verse vis voorkomt, kan zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid. Bedrijven hebben echter visolie vervaardigd die kwikvrij is door de oliën te verwerken die van nature in de vis voorkomen. Omega 3 is een type vet dat essentieel is voor de menselijke gezondheid. Omega 3 bevat twee vetzuren waar het menselijk lichaam veel baat bij heeft, namelijk DHA en EPA.
Deze vetzuren zijn in verband gebracht met het helpen voorkomen van hartaandoeningen, kanker en vele andere ziekten. DHA is ook vereist door het menselijk brein. Lage niveaus van DHA in de hersenen zijn in verband gebracht met depressie, schizofrenie, geheugenverlies en een verhoogde kans om getroffen te worden door de ziekte van Alzheimer. Daarom kan de regelmatige en herhaalde consumptie van Omega 3-visolie een grote bijdrage leveren aan de verbetering van de kwaliteit van uw leven.
De American Heart Association beveelt het gebruik van visolie aan om de prestaties van uw hart te verbeteren, zolang u uw dosering onder de 3 gram per dag houdt, wat een hoeveelheid tussen 0,5 en 1,8 gram per dag suggereert. Uitgevoerde klinische onderzoeken hebben aangetoond dat Omega 3-visolie cardiovasculaire gebeurtenissen, waaronder hartaanvallen, beroertes en zelfs de dood, kan verminderen.
Onderzoek heeft ook aangetoond dat visolie kan helpen het risico op aritmieën te verminderen, triglycerideniveaus te verlagen, de groeisnelheid van atherosclerotische plaque te verminderen en zelfs de bloeddruk iets te verlagen.
Met al deze feiten lijdt het geen twijfel dat regelmatig en verantwoord gebruik van Omega 3 visolie uit supplementen een groot voordeel kan zijn voor uw gezondheid.
Brandy Verdickt